Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas1
Jučer42
Ovaj tjedan265
Ovaj mjesec949
Svi dani116567

Trenutno stanje: 5 gostiju i nema članova online

SEE digi.TV projekt – sastanak u Zagrebu

seeu

U Zagrebu je 20. i 21 veljače 2012. godine održan drugi sastanak Upravnog odbora i drugi tehnički sastanak projektnih partnera na međunarodnom projektu „Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi“ - SEE Digi.TV, sufinanciranog od strane Europske unije iz instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Na sastanku Upravnog odbora voditelji projektnih paketa prezentirali su status projekta i napredak pojedinih projektnih aktivnosti prema ciljevima projekta, u skladu s odobrenim projektnim prijedlogom SEE programa (www.southeast-europe.net).

Tehnički dio sastanka obuhvatio je izradu dokumenata u okviru aktivnosti vezanih za svijest javnosti o digitalizaciji televizije i tehničkog okvira s naglaskom na nacrt regionalne specifikacije digitalnih prijemnika te nacrt regionalne specifikacije o testiranju sukladnosti digitalnih prijemnika.

Vezano uz provedbu aktivnosti iz pravnog i ekonomskog okvira sudionici sastanka su radili na pripremi regionalnih smjernica za prilagodbu nacionalnih legislativa s ciljem harmonizirane i učinkovite uporabe digitalnih tehnologija u regiji, te smjernica za prelazak s analogne na digitalnu televiziju za zemlje regije kojima taj proces tek predstoji.

Pripremljen je i nacrt dnevnog reda prve međunarodne konferencije koja će se u sklopu SEE Digi.TV projekta održati u travnju 2012. godine u Trstu (Italija).
 
Domaćini sastanka bili su hrvatski partneri SEE Digi.TV projekta, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Agencija za elektroničke medije (AEM). Na sastanku su uz predstavnike HAKOM-a i AEM-a sudjelovali projektni partneri iz Slovenije (APEK i Sintesio), Italije (Informest), Austrije (RTR), Mađarske (IVSZ), Bosne i Hercegovine (CRA), Srbije (RBA), Crne Gore (AEM i EKIP), Makedonije (SRD) i Albanije (NCRT).
 

Opći cilj projekta SEE Digi.TV  je provedba zajedničkog i usklađenog teritorijalnog razvitka povezanog s procesom prelaska s analognog na digitalno emitiranje i sprečavanje mogućih negativnih socijalnih, ekonomskih i tehničkih posljedica u slučaju neuspjeha toga procesa na nacionalnoj odnosno regionalnoj razini.

Neki od pojedinačnih ciljeva projekta su:
- smanjivanje digitalnog jaza unutar regije u svrhu promidžbe razvoja i uvođenja novih interaktivnih usluga u postojećoj DVB-T tehnološkoj platformi;
- smanjivanje pravnih, tehnoloških i administrativnih nejednakosti u tematici projekta
pomoću usklađenih pravnih, tehnološko-ekonomskih i informacijskih kampanja i
djelovanja;
- smanjivanje razlika na području emitiranja digitalne televizije između zemalja Europske unije i zemalja koje sudjeluju u projektu;
- usklađivanje tehnologije i standarda koji se primjenjuju za DVB-T sustav u regiji;
- poticanje razvoja i uvođenja novih usluga za sve skupine stranovništva u regiji.

Više informacija o SEE Digi.TV projektu nalazi se na službenim web stranicama projekta

www.see-digi.tv

na web stranicama HAKOM-a

www.hakom.hr

 i AEM-a

ww.e-mediji.hr

Banner vijesti
 

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home