Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas31
Jučer28
Ovaj tjedan286
Ovaj mjesec848
Svi dani118945

Trenutno stanje: 8 gostiju i nema članova online

Test: Fte maediaMAX EVO digital TV analyzer

Fte maediaMAX EVO digital TV analyzer

 

FTE

 

Mjerni instrument Fte media MAX EVO Digital TV analyzer novitet je iz španjolske tvornice Fte. Zanimljivog izgleda i prihvatljivih dimenzija sklop je svega što prosječnom instalateru treba.

 

 

Torba je izrađena od kvalitetnog vodonepropusnog materijala koja je na dijelu koji prekriva zaslon i tipkovnicu pojačana spužvom i tkaninom. Tu je još i veliki pretinac u kojeg se može smjestiti adapter za punjenje instrumenta, sonde, konektori i ostali pribor potreban kada se izvodi neko mjerenje. Na pokrovnom dijelu torbe, s unutarnje strane, smještena je preklopiva blenda za monitor koja se koristi u slučaju jake svjetlosti sunca. Uz nju je i mali džep koji služi za odlaganje papira i olovke koji uvijek dobro dođu za upisivanje mjernih rezultata.

 

Prvi doticaji sa instrumentom podsjetili su na stare Promax instrumente. Izvedba tipkovnice i samih tipki pokazuje tu sličnost, ali karakteristična crvena boja podloge tipkovnice i cijele prednje ploče govori da je riječ o proizvodu tvrtke Fte.

 

Instrument je opremljen LCD zaslonom veličine 5" (14cm) u boji. Mehanička zaštita zaslona i cjelokupnog instrumenta izvedena je za svaku pohvalu. Zaslon, kao i cijeli rub instrumenta obloženi su posebnim materijalom od mekane gume koji ga štite od oštećenja pri padu na prednju ploču. Tu je još i dodatni plastični pokrov samog zaslona, kako bi se izbjegao direktni kontakt sa zaslonom. Sa desne bočne strane nalaze se priključci za punjenje instrumenta, audio/video izlaz, USB priključak i RS 232. Sa lijeve bočne strane smješteno je malo tonsko pojačalo i zvučnik snage 1W sasvim dovoljan za praćenje tonskih podnositelja tijekom mjerenja, ali dobro može poslužiti i za slušanje glazbe dok se izvodi grubi dio instalacije antenskog sustava ili priprema uređaja u RTV ormarić.

 

FTE

 

Za razliku od velike većine instrumenata, čije je ulazno sučelje izvedeno sa BNC konektorom, kod ovog je sučelje izvedeno sa muškim F konektorom. Prednost je u tome što na taj konektor spoji ženska F spojnica koja kada se malo „potroši" od silnih spajanja i odspajanja mjerne sonde, jednostavno zamjeni sa drugom. Takva jednostavna izmišljotina štiti sam konektor na šasiji uređaja od direktnih spajanja, što kod drugih instrumenata nije slučaj.......

Kompletan test ovog odličnog mjernog uređaja pročitajte na stranici Sat-Multimedia

 

 

 

Cijena: NA UPIT

 

Ustupio: Z d.o.o.

 

              Prašnjica Gornja 1

 

              10000 Zagreb

 

              www.zdoo-sat.hr

 

 

 

Tel. 01/2985 329

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home