Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas54
Jučer53
Ovaj tjedan181
Ovaj mjesec814
Svi dani117599

Trenutno stanje: 7 gostiju i nema članova online

Budućnost digitalne televizije u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Westin održana je danas 10.studenog u organizaciji Telenora i Broadband TV Newsa panel diskusija na temu: 'Budućnost digitalne televizije u Hrvatskoj'

Nakon kratkih prezentacija sudionika, koji su predstavili svoje usluge i prikazali svoju viziju budućnosti DTV-a u regiji, održana je kratka panel diskusija na temu 'Budućnost digitalne televizije u Hrvatskoj'. Tijekom živahne diskusije pričalo se o budućnosti satelitske televizije, koja je u Hrvatskoj prema većini sugovornika sekundarna ili komplementarna drugim uslugama, no još je uvijek živa, pogotovo na nekim drugim tržištima u regiji.

Hrvatska je zabilježila zadivljujući napredak u primjeni digitalne televizije, prelaskom na DVB-T tijekom 2010. godine, a hrvatsko IPTV tržište je jedno od najdinamičnijih i najvećih u središnjoj i istočnoj Europi s liderom HT-om dok je vodeći kabelski operater B.net. Važnu ulogu na hrvatskom digitalnom tržištu drže i dva nacionalna TV operatera Nova TV i RTL Televizija.
PanelPanelPanelPanelPanel

Pričalo se i o internetskim streaming servisima koji su popularni u SAD-u i nekim europskim zemljama, kao što je Netflix. Direktor B.neta Adrian Ježina smatra da će proći još nekoliko godina prije nego što se takvi servisi pojave kod nas. Nikola Francetić iz HT-a smatra da lokalni igrači imaju prednost jer velike strane kompanije još nisu zainteresirane za naše malo tržište.

Panel Panel
Što se pak tiče konsolidacije tržišta, prisutni se slažu da manji, lokalni igrači neće moći samostalno nastupati na tržištu. 'Tržište je već prilično konsolidirano', tvrdi Francetić, 'no ta će se konsolidacija u budućnosti još i povećati'. HAKOM je po tom pitanju ostao neutralan; zamjenik direktora HAKOM-a Željko Tabaković rekao je da ta agencija stalno analizira situaciju na našem tržištu te je uspoređuje s drugim razvijenim tržištima i prema rezultatima svoje analize odlučuje hoće li poduzeti kakve regulatorne korake.

Panel Panel
U diskusiji su sudjelovali šef CEE-a za Telenor Leiv Svenning, urednik Broadband TV Newsa Chris Dziadul, direktor B.neta Adrian Ježina, operativni direktor Sektora za razvoj i upravljanje sadržaja u HT-u Nikola Francetić, zamjenik direktora HAKOM-a Željko Tabaković te regionalni direktor NDS-a za centralnu i istočnu Europu Jeremy Maddocks.
Panel


Sudionici konferencije:

Leiv Svenning, CEE, Telenor Satellite Broadcasting
Chris Dziadul, izvršni urednik i glavni istočno europski analitičar Broadband TV Newsa
Adrian Ježina, CEO, B.net Hrvatska
Nikola Francetic, operativni direktor, Razvoj sadržaja Hrvatskog Telekoma
Željko Tabaković, zamjenik direktora, HAKOM
Jeremy Maddocks, regionalni direktor za Rusiju, CIS, središnju i istočnu Europu, NDS

 

Sat-Multimedia

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home