Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas47
Jučer48
Ovaj tjedan47
Ovaj mjesec1311
Svi dani93492

Trenutno stanje: 4 gostiju i nema članova online

Sporazum AEM-a i HAKOM-a

AEM

Predstavnici Agencije za elektroničke medije (AEM) i Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) su 19. ožujka 2012. potpisali Sporazum o suradnji tijekom provedbe projekta Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi (South-East European Digital Television - SEE Digi.TV).


Predmet Sporazuma je suradnja između AEM-a i HAKOM-a tijekom provedbe projekta Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi sukladna Ugovoru o bespovratnim sredstvima, iz pretpristupnog programa Europske unije IPA, i Partnerskom sporazumu za implementaciju projekta u okviru Transnacionalnog programa suradnje Jugoistočna Europa (South East Europe - SEE).
 
Svojevremnim potpisom ugovora o nepovratnim sredstvima iz pretpristupnog programa Europske unije IPA s Agencijom za regionalni razvoj Republike Hrvatske, 28. prosinca 2011.godine osigurana su sredstva za provedbu projekta pod nazivom Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi – SEEDigi.TV.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.230,50 eura, od čega je 140.959,97 eura dodijeljeno Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Agenciji za elektroničke medije (AEM) radi zajedničke provedbe projekta u Republici Hrvatskoj. Europska unija sufinancira aktivnosti projekta s 85 posto sredstava iz instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), a 15 posto je udio HAKOM-a i AEM-a. Predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.

Projekt je planiran radi usklađivanja aktivnosti u regiji jugoistočne Europe a u vezi s uvođenjem usluga digitalne televizije. Prijelaz s analognog na digitalno emitiranje u regiji jugoistočne Europe daleko je složeniji proces nego što je to slučaj u ostalim europskim zemljama zbog velikih razlika u infrastrukturi, zakonodavnom okviru, tehnologiji, gospodarskom stanju, društvenim i institucionalnim razlikama i različitostima.

Digitalizacija otvara vrata raznovrsnosti usluga informacijsko-komunikacijske tehnologije, što značajno pridonosi održivom razvoju regije i smanjuje digitalni jaz.

Opći cilj projekta SEE Digi.TV je provedba zajedničkog i usklađenog teritorijalnog razvitka povezanog s procesom prelaska s analognog na digitalno emitiranje i sprečavanje mogućih negativnih socijalnih, ekonomskih i tehničkih posljedica u slučaju neuspjeha toga procesa na nacionalnoj odnosno regionalnoj razini. 

Izvor: stranice HAKOM-a  i AEM-a

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home